მსოფლიო კულინარია

ჩაქაფული

        შემადგენლობა:

  • ბატკნის ან ხბოს ხორცი: 1 კგ
  • ტყემალი: 10 ც
  • მწვანე ხახვი: 3 კონა
  • ტარხუნა: 10 კონა
  • ქინძი: 2 კონა
  • თეთრი ღვინო: 500 მლ
  • ნიორი: 3-4 კბილი
  • მარილი: გემოვნებით
  • მწვანე წიწაკა: გემოვნებით.

 

მომზადების წესი:

       ხორცი დაჭერით საშუალო ან პატარა ზომის ნაჭრებად.მოამზადეთ საჭირო ინგრედიენტები. დაჭერით ხახვი, ტარხუნა, ქინძი, თუ ტარხუნას უხეში ღერო აქვს, ფოთლები გააცალეთ და ისე დაჭერით. ქვაბში პირველ ფენად ჩააწყვეთ ხორცი, ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი და რამდენიმე ტყემალი. ბოლომდე ასე ფენა-ფენა ჩააწყვეთ ხორცი, ტყემალი და მაწვანილი. მოასხით თეთრი ღვინო. სურვილისამებრ შეგიძლიათ ცოტაოდენი წყალიც დაუმატოთ, რომ კერძი უფრო წვნიანი გამოვიდე. მოასხით თეთრი ღვინო. სურვილისამებრ შეგიძლიათ ცოტაოდენი წყალიც დაუმატოთ, რომ კერძი უფრო წვნიანი გამოვიდეს. ქვაბი საშუალო ცეცხლზე დადგით და თავსახური დაახურეთ, არმ ოურიოთ. როდესაც ჩაქაფული მზად იქნება, ჩაამატეთ ცოტა ტარხუნა და ცეცხლიდან გადადგით. ეს კერძს ტარხუნის ცოცხალ გემოს მისცემს. ჩაქაფულს უხდება თეთრი ღვინო.