მსოფლიო კულინარია

საცივი

     შემადგენლობა:

  • ინდაური ან მოზრდილი ქათამი: 1 ცალი
  • ნიგოზი:  1 კგ
  • ხახვი: 250 გრ
  • უცხო სუნელი:  1 სადილის კოვზი
  • ყვითელი ყვავილი:  2 სადილის კოვზი
  • მიხაკი: 1 ჩაის კოვზი
  • დარიჩინი: 1/2 ჩაის კოვზი
  • ხმელი ქინძი: 1/2 ჩაის კოვზი
  • ნიორი: 2 კბილი
  • მარილი: გემოვნებით
  • წითელი წიწაკა:  გემოვნებით.

 

მომზადების წესი:
     მოამზადეთ ინგრედიენტები: მიხაკი, დარიჩინი, უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, წითელი წიწაკა. ნიგოზი 2-3-ჯერ გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

ქათამი ან ინდაური მოხარშეთ, შეაგრილეთ, მარილი მოაყარეთ და აირღუმელშიშებრაწეთ და საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭერით.
ხახვი წვრილად დაჭერით და ქათმის ბულიონიდან მოხდილ ცხიმში მოშუშეთ. თუ ბულიონი ნაკლებცხიმიანია, კარაქი დაუმატეთ.
სანელებლები, დანაყილი ნიორი და ნიგოზი ერთად ზილეთ ხელით, სანამ ზეთი არ გამოუვა. ზეთი შეინახეთ.
ნიგვზის მასას შეურიეთ მოშუშული ხახვი, ცოტა ბულიონი და ბლენდერში ათქვიფეთ, მიღებულ მასას იმდენი ბულიონი დაუმატეთ, რომ თხელი არაჟნის სისქის მასა გამოვიდეს.
ნიგვზიანი მასა ბულიონში ჩაასხით და 5-10 წუთით ადუღეთ, შემდეგ შიგ ქათმის ნაჭრები ჩააწყვეთ. საცივი კიდევ ერთხელ წამოადუღეთ და ცეცხლიდან გადმოდგით.